Skip to main content

In onze zoektocht naar goede 900 classics met een ‘harde’, roestvrije carrosserie kijken wij ook over de landsgrenzen heen. Wij importeren regelmatig auto’s uit het buitenland. Naast klimaatomstandigheden, weegt hier ook mee dat er minder met zout gestrooid wordt dan in Nederland, auto’s vaak nauwkeuriger worden onderhouden en in andere landen een andere houding heerst ten aanzien van roestpreventie.

Zelf Classic Saab importeren

Heeft u een auto in het buitenland gezien maar heeft u geen zin in het papierwerk dat bij een import komt kijken? Wij kunnen het hele traject voor u verzorgen. Van onderhandeling over de prijs, het transport, de inklaring, de technische controle en de bekentekening. Dit is altijd een maatwerk traject. Informeer daarom hier naar de kosten als u een auto op het oog heeft, neem contact op met 900classic.nl 

Aankoopkeuring en taxatie

Om u een goed oordeel te kunnen vormen van de technische staat van uw auto, kunnen wij deze – in uw bijzijn – onderwerpen aan een aankoopkeuring. Hierbij besteden wij bijzondere aandacht aan de carrosserie (met het oog op eventuele roestvorming), de technisch-mechanische staat van onderhoud en typische SAAB 900 kwalen.

Om bij schade of diefstal discussie met uw verzekeraar (alleen bij semi-casco of volledig casco dekking) over de dagwaarde te voorkomen, is het aan te raden uw auto om de 3 jaar te laten taxeren. Wij werken samen met VRT erkend expertisebureau Alewijn, dat onze passie voor klassiekers deelt. Een taxatie, inclusief uitgebreid rapport, kunnen wij u aanbieden voor € 110,- ex btw

Ombouw van rechts gestuurd (RHD) naar links gestuurd (LHD)

Desgewenst bouwen wij uw rechts gestuurde 900classic om naar links gestuurd. Wij voeren deze ombouw met aandacht voor detail uit waarbij o.a. de volgende zaken worden vervangen:

  • Pedalen set
  • Stuurhuis (gereviseerd)
  • Het complete dashboard en de veiligheidsbalk achter het dashboard inclusief
  • bedrading
  • A-stijl bekleding
  • Linker Stoelframe in hoogte verstelbaar
  • Koplampen, ruitenwissermechaniek en mistlamp
  • Centrale vergrendeling met afstandbediening

Mede dankzij de toepassing van gebruikte onderdelen, kunnen wij deze RHD > LHD conversie aanbieden vanaf € 2.150,- ex btw voor een 900classic coupé of 5-drs en vanaf € 2.350,- ex btw voor een cabriolet.