Skip to main content

Van goed naar zo-goed-als-nieuw

De Saab 900 Classic Restauratie

Als u net zo gepassioneerd bent over de Saab 900 classic als wij, kunnen we ons goed voorstellen dat u uw trouwe auto wilt terugbrengen in zo-goed-als-nieuwstaat. Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met ons Classic Saab Restauratieprogramma kunnen wij een totaalrestauratie verzorgen. Maar ook voor een gedeeltelijke (body-/chassis-)restauratie of een technische revisie kunt u bij ons terecht.

1. Haalbaarheidsonderzoek

Grondige inspectie van de carrosserie en analyse van de huidige technische staat.

2. Plan van aanpak

Ja we kunnen verder. In het PvA beschrijven we onze aanpak, de omvang van de werkzaamheden, de geplande doorlooptijd en leggen we afspraken vast over kosten en meerwerk.

3. Technische revisie

Na ontvangst van uw akkoord en aanbetaling gaan wij aan de slag. De motor-/versnellingsbakcombinatie wordt gedemonteerd, voorzien van diverse nieuwe delen en opnieuw opgebouwd. Uiteraard worden alle pakkingen en aanbouwdelen zoals startmotor, dynamo, koppeling inclusief hydrauliek en waterpomp vervangen.

4. Plaatwerk

Na het inbouwen van de opgefriste techniek wordt het interieur verwijderd en eventueel laswerk uitgevoerd. Wij besteden extra aandacht aan de bekende zwakke plekken van de 900 classic zoals de onderste portierranden, asdoorvoeren, wielkastranden en de reservewielbak. Als het plaatwerk gereed is, kan de auto naar de spuiterij.

5. Afmontage

Als de nieuwe lak helemaal uitgehard is, kan de afmontage beginnen. Eventuele upgrades worden uitgevoerd.

6. Aflevering

Voor aflevering wordt de auto professioneel gereinigd en gepoetst. Een uitgebreide proefrit waarin we uw auto op 50 punten controleren behoort tot onze standaardprocedure. Een taxatie voor verzekeringsdoeleinden is aan te bevelen. Wij kunnen u in contact brengen met een onafhankelijk beëdigd taxateur met specifieke kennis van de Saab 900 classic.
Op totaalrestauraties geven wij altijd 12 maanden garantie op de motor, de versnellingsbak en de aandrijflijn.

Saab 900 Classic Restauratie

Doorlooptijd Saab 900 Classic Restauratie – indicatie

De totale doorlooptijd hangt af van de benodigde werkzaamheden, maar bedraagt normaal gesproken tussen de twee en vier maanden. Wij kunnen – indien gewenst – vervangend vervoer voor u regelen. Om u op de hoogte te houden van de voortgang sturen wij u gedurende het gehele restauratietraject regelmatig updates met foto’s.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, kosten en doorlooptijden. Kom langs voor een vrijblijvende intake.

Kijk hieronder voor een indruk van eerdere restauratieprojecten.