Skip to main content

Saab 900 Classic tech talk

De classic 900 is een dankbare auto om aan te sleutelen; de motorruimte is goed toegankelijk en de techniek overzichtelijk. Voor handige sleutelaars zijn sommige reparaties en modificaties dan ook goed zelf uit te voeren. Zie hieronder instructies voor het verhelpen van enkele veelvoorkomende problemen. Komt u er toch niet helemaal uit? Kom dan langs of bel ons voor advies.

Bekende probleemgebieden

saab900-aero-rood-schuifdak
Schuifdakafwatering: lekkage
frontpaneel en radiatorsteunbalk
aandrijfasdoorvoer L + R
binnenste en buitenste voorspatborden plus wielkasten
dorpels en krikpunten
achterstedraagarmen en -bevestiging
achterste bodemplaat en binnen-/buitenschermen
Achterruitsponning (3- & 5drs)
bovenste schokdemper bevestiging -achter
achterste koffervloer

Lucas injectieprobleem

Een afslaande motor en een onregelmatig stationair toerental is bij sommige Saab 900’s met Lucas CU14-systeem een vaak voorkomend probleem geweest. Wij geven hierbij de aanwijzingen voor het verhelpen van dit probleem.

Saab Lucas injectieproblemen oplossen

APC zelf inbouwen

De kabelboom in motorruimte van 900 lpt (van zekeringenkast naar ruitensproeier) is behoudens APC- functie dezelfde als de fpt. Voor het inbouwen van de APC heb je, naast de gebruikelijke hardware( apc regeleenheid, apc solenoid, klopsensor, pressure transducer en evt turbodrukmeter in het dashboard) alleen het schema en de APC bekabeling van een fpt vanaf 1986 en jonger nodig.

Zelf Saab APC inbouwen

Lekkend schuifdak

Een 900classic die is uitgerust met een fabrieksorigineel handbediend of elektrisch bediend schuifdak kan tijdens felle regenbuien te maken krijgen met wateroverlast ten gevolge van de beperkte capaciteit van het afwateringssysteem. Lees verder voor de oplossing van dit probleem

lekkend schuifdak verhelpen

Lekkende achterruit ( 900 coupé en 5 drs)

De meeste  SAAB 900 classics zijn nu ouder dan 30 jaar, voorwaar een respectabele  leeftijd. Een lekkende achterruit kan het plezier  in de auto behoorlijk bederven. Lees verder voor de oplossing.

lekkende achterruit verhelpen